Wij zijn Next2Company

Creatieve, analytische en ondernemende energie in transities

Over ons

Next2Company is een boetiek gespecialiseerd in het versnellen van transities en het slim organiseren van vernieuwing door publiek-private samenwerking. We zijn al jarenlang actief in de energie- en bouwsector en werken voor en met zo ongeveer alle betrokken partijen in de transitie van de gebouwde omgeving waaronder gemeentes, provincies, woningcorporaties, bewonersinitiatieven en energiecoöperaties, energiebedrijven, installatie/techniekbedrijven, banken, kennisinstellingen en brancheverenigingen.

Ons team

Onze professionals maken het verschil in de manier waarop wij bijdragen aan het versnellen van transities. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden:

  • Intrinsieke drive voor transities naar een inclusieve en duurzame samenleving en economie
  • Focus op innovatie en vernieuwing boven verbetering
  • Ondernemende stijl; we gaan pas leren als we in de praktijk gewaagde stappen zetten

Klik op de foto’s voor een uitgebreide omschrijving.

Jan Smit

Managing Partner

"Veel sectoren bevinden zich in een transitiefase. Het vinden van nieuwe posities in veranderende markten, dat is wat mij boeit. Nieuwe verdienmodellen, technologie en leiderschap komen samen. Als inspirator en verbinder help ik bedrijven nieuwe groeicurven te ontdekken."

Arjen Westra

Managing Partner

Wat doe je als de wereld uit balans is? Je gaat op zoek naar dat nieuwe evenwicht. Bij de sterkste bedrijven en de sterkste ecosystemen vindt op efficiënte wijze herbalancering plaats. Next2company helpt daarbij. Door de inzet van denkkracht én verbeeldingskracht, door inzet van hoofd en hart, op zoek naar die mogelijkheden, naar die coalities en naar die product/marktcombinaties die niet zo voor de hand liggen. Maar wel werken!

Gerbert Hengelaar

Partner & Transitie en business strategist

Gerbert heeft een achtergrond in transities, duurzaamheid, strategie, innovatie en alliantievorming. In de afgelopen jaren is hij zich steeds meer gaan toeleggen op de publiek-private samenwerking.
Al meer dan 10 jaar houdt Gerbert zich actief bezig met transities. Daarin wil hij het verschil maken door met partners leiderschap te tonen. Zo wil hij met een publiek-private samenwerking de eerste klimaatpositieve fabriek van Nederland realiseren.

"Wat mij energie geeft, is om door vernieuwende business concepten bij te dragen aan oplossingen voor de meest prangende globale opgaves. Als impact strateeg probeer ik de innovatiekracht van het bedrijfsleven te verbinden met de maatschappelijke relevantie en geloofwaardigheid."

Jacko D'Agnolo

Associated Partner

Zaken zullen door Covid-19 niet meer hetzelfde zijn. Mensen zijn veranderd. Prioriteiten zijn veranderd. Werk is veranderd. Productie is veranderd. Distributie is veranderd. Nú is het moment om je aan te passen en een nieuw verhaal te creëren. Het geeft mij veel energie en voldoening om als innovator en verbinder samen met opdrachtgevers hierover na te denken, concreet acties te ondernemen en zo samen nieuwe kansen te creëeren.

Rijk Groenewoud

Project Impact Manager

Max Fossen

Project Impact Manager

“Met een combinatie van verbeelding, analyse en teamwork bouw ik als associate mee aan het succes en de impact van Next2Company. Een onvoorstelbaar leuke club mensen, die naast hun gemene deler, verrassend verschillend én inspirerend zijn.”

Niels van den Helder

Project Impact Manager

“Met verwondering naar de wereld kijken en onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor nieuwe relevantie. Ik ben graag onderdeel van positieve oplossingen en zoek verdieping in de complexe vraagstukken waar organisaties voor staan. Als project impact manager werk ik door middel van verbinding en op analytische wijze. Vanuit nieuwsgierigheid met een team werken aan oplossingen met impact geeft mij veel energie.”

Alexandra Vuijk

Teamlid VvAA Wijzer

Monique Donga

Projectondersteuner

" Door te ontzorgen, regelen en organiseren zorg ik ervoor dat mijn collega's zich echt bezig kunnen houden met impact & innovatie."

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven talent en professionals die mee willen bouwen aan vernieuwende ondernemingen die maatschappelijk en economisch rendement combineren. Wij zijn geïnteresseerd om kennis te maken als er enige basis is voor een match. Een basisprofiel van onze transitiestrategen:

  • WO opleiding, bijvoorbeeld bèta of technische bedrijfs-/bestuurskunde opleiding past goed
  • Voorkeur voor 3-5 jaar ervaring of meer
  • Een sterke drive om bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, in het bijzonder de energie- en klimaattransitie. Dit blijkt ook uit je keuzes en gedrag, op het werk en privé
  • Sterke analytische vaardigheden, bijvoorbeeld blijkend uit goede cijfers voor kwantitatieve / bètavakken tijdens studie en / of recent werk
  • Communicatieve vaardigheden om verschillende stakeholders te kunnen verbinden en mee te nemen in het proces
  • Ervaring met het opstellen van rapportages of presentaties voor gebruik op bestuurlijk / hoger managementniveau. Goed gevoel voor de hoofdlijn en oog voor de details
  • Affiniteit met het bedenken en uitwerken van nieuwe bedrijfsmodellen die een bijdrage kunnen leveren in transities en het opstellen van business cases daarvoor
Solliciteren

Partners

Next2Company werkt samen met verschillende partners: